DivčibareINFO logo

Valjevo

Grad Valjevo se nalazi u zapadnoj Srbiji, 96 kilometara jugozapadno od Beograda. Formiran je na obalama Kolubare, u kotlini okruženoj vencem valjevskih planina. Administrativni je, privredni i kulturni centar Kolubarskog okruga. Po poslednjem popisu ima 91 138 stanovnika, od čega u gradu živi 58 184.

Nalazi se u blizini jedne od najvažnijih republičkih saobraćajnica – Ibarske magistrale, a nedaleko od Valjeva prolaziće i Koridor 11. Valjevo je od Novog Sada udaljeno 134 km, od Šapca 64, Loznice 72  i Užica 77 km. Kroz Valjevo prolazi pruga Beograd-Bar. Najbliži putnički aerodrom je u Beogradu, dok 12 km od grada postoji sportski aerodrom Divci.

Među znamenitostima Valjeva su stara srpska čaršija Tešnjar iz 19. veka, Muselimov konak iz 18. veka, Kula Nenadovića iz 1813. godine, kulturno-istorijski kompleks u Brankovini, manastiri Pustinja, Ćelije i Lelić. U dobro očuvanom gradskom jezgru izdvajaju se Narodni muzej, Valjevska gimnazija, Grand hotel, Moderna galerija… Nedaleko od Valjeva je Istraživačka stanica Petnica. Najpoznatije manifestacije su Tešnjarske večeri i Džez fest. Brankovina, valjevski muzeji, spomenici kulture i manastiri veoma su posećeni od strane ekskurzija i turista.

Venac valjevskih planina (Medvednik, Jablanik, Povlen, Maljen, Suvobor) sa poznatim turističkim centrom Divčibare i drugim atraktivnim predelima, klisura reke Gradac, Sportsko-rekreativni centar u Petnici sa termalnom vodom, lov, ribolov, zdrava hrana – obeležja su turističke ponude Valjeva.

Divčibare smeštaj - Pogledajte ponudu

50€ /
Apartman / Divčibare

Apartman Savić za 4 osobe

4
1 sobe
Apartman / Divčibare

Apartman AS

4
1 sobe
Vila ili Konak / Divčibare

Vila Plamenac

8 apartmana
Vila ili Konak / Divčibare

Markov konak Divčibare

4 apartmana
130€ /
Vikendica / Divčibare

7 Borova

8
3 sobe
Vila ili Konak / Divčibare

Vila Sofija

12
2 apartmana
Visina snega 0cm
Ski staza Centar – žičara
Ski staza Centar – bebi lift
Ski staza Crni vrh
Crni vrh ski škola i renta
Kamera - Divčibare - SKI resort