DivčibareINFO logo

Ruralni turizam

Regija Divčibare ima nekoliko destinacija poznatih po seoskom turizmu, koji se može lepo prožimati sa boravkom u turističkom centru Divčibare. Najviše je razvijen sa kosjerićke strane, u selima Rosići, Skakavci i Mionica, zatim na Tometinom polju i Ježevici, kao i u mioničkim selima Struganik, Ključ, Paštrić, Krčmar. Etno domaćinstva i manji kompleksi, gostoljubivi domaćini, čuveni sir, kajmak, pršuta i drugi specijaliteti pripremljeni na tradicionalni način, šetnje, jahanje, ribolov i drugi prateći sadržaji, čine odmor na selu pravom antistres terapijom!

Tometino polje je najveće selo Srbije i nalazi se na obroncima Maljena. Udaljeno je 35 km od Požege i 10 km od centra Divčibara. Prepoznatljivo je po prostranim livadama, borovim šumama, planinskoj reci Kamenici punoj rakova i riba. Za prijatan odmor osim seoskih domaćinstava na raspolaganju su Vam brojne vikend kuće.

Selo Mionica kosjerićka se nalazi u neposrednoj blizini turističkog centra Divčibare, na padinama brda Subjel, udaljena od Kosjerića 9 km, na nadmorskoj visini od 620 m. U Mionici živi 232 stanovnika u 79 domaćinstava. Glavne poljoprivredne grane su stočarstvo i voćarstvo, a selo je poznato po šljivi i rakiji. Selo je brežuljkastog tipa, bogato livadama i pašnjacima. Ispod Subjela izvire reka Mionica, u čijim brzacima se mogu pecati ribe karakteristične za male planinske reke (klen, krkuša i plova). Moguće je loviti nisku divljač.

Selo neobičnog imena Skakavci, nalazi se na 11 km od Kosjerića ispod Divčibara, na nadmorskoj visini od 600m. Brdoviti predeo sa dosta voćnjaka i pašnjaka je idealno mesto za odmor i šetnju. Turiste privlači mogućnost pecanja i kupanja u brzoj planinskoj reci. Prisnost i srdačnost naših domaćina u Skakavcima dočekivala je veliki broj gostiju koji su se odmarali u ovom selu i zimi i leti.

Pored ovih sela odgovarajući smeštajni kapaciteti za odmor na selu mogu se naći i u selima Krčmar i Osečenica na teritoriji opštine Mionica, kao i u selu Bačevci na teritoriii grada Valjeva, kao i u mestu Kaona na teritoriji opštine Kosjerić.

Divčibare smeštaj - Pogledajte ponudu

50€ /
Apartman / Divčibare

Apartman Savić za 4 osobe

4
1 sobe
Apartman / Divčibare

Apartman AS

4
1 sobe
Vila ili Konak / Divčibare

Vila Plamenac

8 apartmana
Vila ili Konak / Divčibare

Markov konak Divčibare

4 apartmana
130€ /
Vikendica / Divčibare

7 Borova

8
3 sobe
Vila ili Konak / Divčibare

Vila Sofija

12
2 apartmana
Visina snega 0cm
Ski staza Centar – žičara
Ski staza Centar – bebi lift
Ski staza Crni vrh
Crni vrh ski škola i renta
Kamera - Divčibare - SKI resort