DivčibareINFO logo

Ski staza Crni vrh

Na ovoj stranici vam prestavljamo jednu od najpopularnijih atrakcija ove prelepe planinske destinacije – ski stazu Crni vrh.

Ski staza nalazi se na severnoj strani Crnog vrha i dužine je oko 850m. Ova staza duga je oko 850 metara i nudi vrhunsko zadovoljstvo skijanja za sve nivoe skijaškog iskustva – od početnika do iskusnih skijaša.

Visinska razlika između vrha i podnožja staze iznosi oko 180 metara.

Poseduje dvosednu žičaru kapaciteta 1.200 skijaša na sat. Izlazna stanica žičare nalazi se na nadmorskoj visini od 1091 metar. Radno vreme žičare je od 9 do 16 časova.

Staza je srednje težine, ubraja se u grupu ski staza crvene kategorije i odgovara veštijim skijašima.

Ski Pass – Cenovnik ski karata Divčibare Ski Resort

Ono što posebno ističe ski stazu Crni vrh je njen pogled na prelepi pejzaž Divčibara. Sa vrha staze, skijaši mogu da uživaju u panoramskom pogledu na okolne planine i prirodu koja ih okružuje. Ova staza je takođe poznata po svom dobrom održavanju, osnežavanju kada se ispune vremenski uslovi i snegu koji se čuva i tokom toplijih dana, što je čini idealnom destinacijom za skijanje tokom većeg dela sezone.

Škola skijanja

Ako ste početnik u skijanju, ne brinite – ski staza Crni vrh nudi i mogućnosti za časove skijanja sa iskusnim instruktorima koji će vam pomoći da savladate osnovne tehnike skijanja. A za one koji vole avanturu, ova staza nudi i izazovnije i zahtevnije delove.

Časovi skijanja zakaziju se telefonom na broj 064/643-47-36. Na stazi radi škola skijanja i snowboard-a sa osam instruktora. Čas traje 45 minuta i zakazuje se na okrugao sat (10h, 11h, 12h…)

Više o školama skijanja na Divčibarama pogledajte na stranici Ski škole Divčibare.

Restoran na stazi

U samom podnožju ski staze Crni vrh nalazi restoran DivčiBar se i restorani sa tradicionalnom srpskom kuhinjom kao i internacionalnim receptima spremljenim od najkvalitetnijih namirnica.

Restoran DivčiBar se izdvaja po raznovrsnoj kuhinji koja je prilagodjena gurmanima, deci, vegetarijancima kao i veganima, a posebno se izdvajaju: drpano prase, ćureći file sa pireom od graska, gulaš od divljači, uštipci od povrća sa humusom od borovnice, taljatele… Idealno je mesto za pauzu takom skijanja, kao i za ručak nakon skijaškog dana.

Za one koji nisu skijaši, ski staza Crni vrh nudi i druge aktivnosti, poput šetnje po prirodi kao i vožnju žičarom koja pruža još jedan neverovatan pogled na Divčibare i okolinu.

Divčibare smeštaj - Pogledajte ponudu

50€ /
Apartman / Divčibare

Apartman Savić za 4 osobe

4
1 sobe
Apartman / Divčibare

Apartman AS

4
1 sobe
Vila ili Konak / Divčibare

Vila Plamenac

8 apartmana
Vila ili Konak / Divčibare

Markov konak Divčibare

4 apartmana
130€ /
Vikendica / Divčibare

7 Borova

8
3 sobe
Vila ili Konak / Divčibare

Vila Sofija

12
2 apartmana
Visina snega 0cm
Ski staza Centar – žičara
Ski staza Centar – bebi lift
Ski staza Crni vrh
Crni vrh ski škola i renta
Kamera - Divčibare - SKI resort