DivčibareINFO logo

Požega

Opština Požega se nalazi u Zlatiborskom okrugu, na pola puta između Čačka i Užica, gde se ukrštaju drumski i železnički koridori. Smeštena je u prostranoj kotlini kroz koju protiču Skrapež, Moravica i Đetinja, okružena padinama Ovčara, Kablara, Maljena, Jelove gore i Blagaje. Ima 29.488 stanovnika.

Požega je od Užica udaljena 25, a od Čačka 34 kilometra. Kroz Požegu prolazi koridor autoputa Beograd-južni Jadran, Zapadnomoravski koridor i vozni koridor Batočina-Kragujevac. Požega je najveće železničko čvorište na pruzi Beograd-Bar, sa krakom prema Stalaću. Od aerodroma Ponikve udaljena je 41 kilometar.

Glavno obeležje Požege je Kružni trg, nastao još 1832. prilikom urbanističkog uobličavanja mesta. Ostali kulturno-istorijski spomenici su Spomen kompleks – rodna kuća kneza Miloša u Gornjoj Dobrinji, srednjovekovni manastir u Godoviku, crkva brvnara u Gorobilju, Muzej železnice Srbije i drugi.

Prirodne lepote i Blizina Divčibara, Tare i Zlatibora značajne su za turističku ponudu požeške opštine. Tometino polje sa atraktivnim Orlovim gnezdom, strogi rezervati prirode Čalački potok i Vražji vir, reka Rzav i Roška banja, seoski turizam u 11 sela sa 157 kategorisanih ležajeva, gostoljubivost i tradicionalna kuhinja, sjajna područja za lov i ribolov – neke su od turističkih atraktivnosti požeškog kraja.

Divčibare smeštaj - Pogledajte ponudu

50€ /
Apartman / Divčibare

Apartman Savić za 4 osobe

4
1 sobe
Apartman / Divčibare

Apartman AS

4
1 sobe
Vila ili Konak / Divčibare

Vila Plamenac

8 apartmana
Vila ili Konak / Divčibare

Markov konak Divčibare

4 apartmana
130€ /
Vikendica / Divčibare

7 Borova

8
3 sobe
Vila ili Konak / Divčibare

Vila Sofija

12
2 apartmana
Visina snega 0cm
Ski staza Centar – žičara
Ski staza Centar – bebi lift
Ski staza Crni vrh
Crni vrh ski škola i renta
Kamera - Divčibare - SKI resort