DivčibareINFO logo

Radovi na Divčibarama

2018-06-24-divcibare-info

Na Divčibarama su u toku radovi na komunalnoj infrastrukturi. Završeno je asfaltiranje trotoara u valjevskoj ulici i postavljanje uličnog osvetljenja.

U toku je izgradnja kanalizacije u dužini od preko dva kilometra, za šta je sredstva opredelila Kancelarija za javna ulaganja Republike Srbije u iznosu od 38 miliona dinara. Radi se deonica od odmarališta „Stari Grad“ do crkve, takozvani „severozapadni krak“ u dužini od skoro 1,6 kilometara i od crkve do starog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u dužini od oko 1 kilometar.

Grad Valjevo je u budžetu za 2018. godinu opredelio 45 miliona dinara za finansiranje komunalnog opremanja i izgradnje infrastrukture na Divčibarama.

U toku je i izgradnja hotelskog sportsko-rekreativnog kompleksa proslavljenog košarkaša Miloša Teodosića na prostoru bivšeg auto-kampa „Breza“. Kompleks će imati 80 soba, kongresnu salu, fitnes centar, sportsku salu, četiri terena za košarku i po jedan za odbojku, rukomet i fudbal.

U toku su radovi i na izgradnji pet apartmanskih objekata.
Pored radova u toku su pripreme za tri letnje manifestacije na Divčibarama: Dani gljiva i lekovitog bilja 29. i 30. juna, DI Fest 28. jula, kao i Mountain Music Fest zakazan za subotu 18. avgust.

Visina snega 0cm
Ski staza Centar – žičara
Ski staza Centar – bebi lift
Ski staza Crni vrh
Crni vrh ski škola i renta
Kamera - Divčibare - SKI resort