DivčibareINFO logo

Početak izgradnje centra Divčibara-Put S6

izvor: hellodivcibare.com

Jedan od projekata krucijalnih za razvoj Divčibara o kojem je gradska vlast često pričala i isticala njegov značaj je put S6. Ideja ovog projekta je spajanje centra Divčibara sa ski stazom Crni vrh. Kako portal hellodivcibare saznaje, nakon izrađenog projekta parcelacije, utvrđivanja javnog interesa i samog projetovanja ove saobraćajnice, ideja će ugledati svetlost dana.

„Sama ideja o ovoj saobraćajnici datira godinama unazad ali poslednje dve godine, otkad smo osnovali novi Divčibarski tim na čelu sa gradonačelnikom Lazarom Gojkovićem, intezivirali smo angažovanje na ovom projektu. 1,7km saobraćajnice sa velikim trotoarom od behatona, osvetljenjem i prigodim mobilijarom, predstavlja, ne samo jednu od najvažnijih saobraćajnica koja spaja centar i ski stazu Crni vrh, veći i kako to narodski zovemo „korzo“ Divčibara. Pored rekonstrukcije vodovodne mreže i izgradnje kanalizacije koja je u završnom stadijumu izdavanja građevinske dozvole i raspisivanja tendera za gradnju, ovo je jedan od najvažnijih i najvećih projekata Divčibara. Biće to deo i početak izgradnje samog centra ovog mesta. Pre nekoliko dana, nakon izdavanja građevinske dozvole, aplicirali smo za sredstva kod Ministarstva privrede i obzirom na našu dosadašnju dobru saradnju, iskreno se nadamo da ćemo ih i dobiti. Da napomenem da smo pre samo dvadesetak dana takođe izdali građevinsku dozvolu za novi kružni parking u samom centru, a koji se direktno naslanja na ovu saobraćajnicu i dizajnerski i građevinski je dostojan naše sveukupne turističke zamisli centra Divčibara. I dopustite, molim Vas, da iskoristim priliku da zahvalim našem odeljenju urbanista, odeljenju infrastrukture kao i urbanističkoj komisiju jer to su oni bez kojih sve ove nase zamisli i investicije nikad ne bi isle dalje.“
– Rekao je za portal hellodivcibare član Gradskog veća Vladimir Blagojević.

Ovaj projekat izradila je kompanija HARMONIJA PROJEKT DOO iz Valjeva, dok je za parcelaciju puta S6 bila zadužena firma ARHIPLAN DOO iz Aranđelovca. Predračunska vrednost projekta procenjena je na 240 miliona dinara.

izvor: hellodivcibare.com

Visina snega 0cm
Ski staza Centar – žičara
Ski staza Centar – bebi lift
Ski staza Crni vrh
Crni vrh ski škola i renta
Kamera - Divčibare - SKI resort