DivčibareINFO logo

Patrola Divčibareinfo portala na deonici puta Divčibare – Krčmar

put-za-divcibare-jun-2022-01

Prema poslednjem saopštenju JP „Putevi Srbije“, radovi na rehabilitaciji puta Krčmar-Divčibare su produženi do 30. oktobra 2022. godine. Ekipa DivčibareINFO portala se u četvrtak 16. juna 2022. godine uputila u patrolu navedenom deonicom puta. Naša patrola je snimila celu deonicu i to od centra Divčibara do Krčmara. Put je u funkciji i apsolutno je prohodan za sva vozila. Od 12,5 kilometara puta, oko 11,5 km je potpuno rehabilitovano, prošireno i završeno, urađena je drenaža, bankine, kao i horizontalna i vertikalna signalizacija i možemo reći da je put zaista kvalitetno urađen.

Oko 1 kilometar puta još uvek nije u potpunosti završen i to u zoni mesta Orlovac. Od toga je oko 400 metara pod makadamom i to u delu gde se još uvek izvode radovi na proširenju puta i uklanjanju stenske mase i još oko 600 metara puta gde je izveden prvi sloj asfalta. Pogledajte foto reportažu sa patrole!

Deo novog puta za Divčibare preko Krčmara

Podsećamo da su radovi na rehabilitaciji puta započeti u maju 2021. godine i da je rok do sada više puta produžavan. Rehabilitaciju puta finansira JP „Putevi Srbije“, a izvodi Preduzeće za puteve „Valjevo“. Ugovorena vrednost radova je 392 miliona dinara bez PDV-a.

Poslednja zvanična informacija od strane JP „Putevi Srbije“

Produžava se obustava saobraćaja do 30.10.2022. godine, zbog radova na rehabilitaciji državnog puta II A reda broj 175, Brežđe – Divčibare, na deonici Krčmar – Divčibare (od 36+000 do km 41+800 km).

Alternativni putni pravac za vreme obustave saobraćaja je obilaznica Mionica – Divci – Valjevo – Kaona – Divčibare.

Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Deo novog puta za Divčibare, preko Krčmara

 

Visina snega 0cm
Ski staza Centar – žičara
Ski staza Centar – bebi lift
Ski staza Crni vrh
Crni vrh ski škola i renta
Kamera - Divčibare - SKI resort