DivčibareINFO logo

Održana humanitarna trka na Divčibarama

divcibare-ski-resort--ski-trka03

Danas je na Divčibarama na stazi Crni vrh održana prva revijalna trka humanitarnog karaktera, namenjena Udruženju „Rodi se na lepom mestu“ na kojoj je prikupljeno 121.000 dinara. U vožnji paralelnog slaloma takmičilo se 39 skijaša, devet u ženskoj kategoriji i 30 u muškoj. Vila Divčibare Bob Petošević poklonila je vaučer za smeštaj na Divčibarama za pobednike – vikend za prvo mesto, noćenje za drugo mesto i dnevni boravak za treće mesto. Hotel Pepa obezbedila je smeštaj za organizatore trke, a Divčibare ski Resort poklonila je ski karte za osvojena prva tri mesta na trci.

Ženska konkurencija

Medalje i nagrade pobednicima trke uručili su članovi Udruženja Rodi se na lepom mestu dr Nenad Dimitrijević i Vladimir Marić i to pobednicama u ženskoj konkurenciji:

  1. Zečević Saški
  2. Jovani Mitrović
  3. Ivi Srdić

Muškra konkurencija

  1. Saša Tadić
  2. Duško Mišković
  3. Dušan Đurđević

Dečja konkurencija

U isto vreme na stazi je održana i dečija trka u kojoj su se učestvovali najmlađi skijaši:

  1. Ana Trifunović
  2. Stefan Jeftović
  3. Andrea Pušičić
  4. Andrej Lapčević

Prva trka održana na stazi Crni vrh, posvećena je Udruženju „Rodi se na lepom mestu“, koje je prošle godine pokrenulo kampanju za prikupljanje sredstava za opremanje ginekološko – akušerskog odeljenja Opšte bolnice u Valjevu.

„Nama je bilo prirodno da ovu prvu trku posvetimo višem cilju i vrednostima koje lično vrednujemo i u čije aktivnosti smo se rado uključili i lično kao građani grada Valjeva i kao firma koja ima razvijenu svest o društveno odgovornom poslovanju. Kada je udruženje Rodi se na lepom mestu pokrenulo kampanju i akciju prikupljanja sredstava za opremanje ginekološko – akušerskog odeljenja valjevske bolnice odmah smo počeli da razmišljamo kako kao Ski resort možemo da doprinesemo ovoj akciji i odličili smo se da zajedno sa Skijaškim savezom Srbije organizujemo prvu trku na stazi a da sav novac od startine uplatimo Udruženju Rodi se na lepom mestu“, izjavio je Časlav Maksimović, direktor Divčibare ski resorta.

On je dodao da su veliku podršku u organizaciji trke dobili od Skijaškog saveza Srbije.

Dr Nenad Dimitrijević, načelnik ginekološko – akušerskog odeljenja Opšte bolnice u Valjevu i inicijator Udruženja Rodi se na lepom mestu je ovom prilikom rekao da se članovi udruženja „Rodi se na lepom mestu“ vode inicijativom da stvore dobre uslove na odeljenju za mame i bebe kao i željom da omoguće novim generacijama da imaju zdravstveni sistem koji je siguran, savremen i efikasan. Te da teže tome da medicinsko osoblje sa odeljenja dobije najbolje uslove za rad.

„Zahvaljujem se  Divčibare Ski Resortu i Skijaškom savezu Srbije na inicijativi i organizaciji današnje humanitarne trke. Zahvaljujem se i učesnicima trke jer su se odazvali u ovako velikom broju. Imajte na umu da skijate za bebe, mame i najvažnije odeljenje u bolnici, jer se u njemu svakodnevno rađaju novi životi“, rekao je Dimitrijević.

Visina snega 0cm
Ski staza Centar – žičara
Ski staza Centar – bebi lift
Ski staza Crni vrh
Crni vrh ski škola i renta
Kamera - Divčibare - SKI resort