DivčibareINFO logo

Odmor za decu iz poplavljenih područja

2014_08_23

Crveni krst Beograda, u saradnji sa gradom Beogradom i JKP Infostan, inicirao je da uz junske račune građani dobiju uplatnicu Crvenog krsta za prikupljanje sredstava za oporavak dece iz poplavljenih područja i siromašne dece.

Preko 8.000 domaćinstava odazvalo se ovom apelu i na taj načinu je prikupljeno preko 3 miliona dinara za sedmodnevni boravak na Divčibarama za više od 200 dece.

Sva deca su uzrasta od 8-12 godina, a osnovni kriterijum za njihov izbor je da su njihovi stambeni objekti poplavljeni. Mališani su podeljenie u tri grupe koja će u hotelu Maljen boraviti u periodu od 7 – 28. avgusta. Prvu grupu čine deca iz četiri obrenovačke osnovne škole, u drugoj će biti i njihovi vršnjaci iz škola iz: Lazarevca, Voždovca, Palilule i Rakovice, dok treću grupu čine deca iz socijalno ugroženih područja.

O mališanima brinu 4 vaspitača, koordinator programa, dva animatora i lekar. Bogat dnevni i večernji program obuhvata različite edukativne sadržaje u radionicama  i sportske aktivnosti, kao što su kupanje u bazenu, šetnje i turniri u raznim sportovima.

Za ovu decu kraj prošle školske godine nije imao uobičajen završetak, a za mnoge od njih, ni početak sledeće neće biti uobičejen. Da bi im pomogli da to na trenutak zaborave, Crveni krst Beograda pripremio im je i razne poklone koji su obezbeđeni iz donacija – od higijenskih paketa, preko torbi sa školskim priborom do patika.

Crveni krst Beograda zahvaljuje svim ljudima dobre volje koji su svojim donacijama omogućili da se program oporavka dece realizuje.

Visina snega 0cm
Ski staza Centar – žičara
Ski staza Centar – bebi lift
Ski staza Crni vrh
Crni vrh ski škola i renta
Kamera - Divčibare - SKI resort