DivčibareINFO logo

O radu apoteke na Divčibarama

Apoteka Divcibare

Postavili smo pitanje zdravstvenoj ustanovi Apoteka „Valjevo” u čijem se sastavu nalazi i apoteka na Divčibarama o statusu, radnom vremenu i daljem radu apoteke na Divčibarama. Odgovor direktora Apoteke „Valjevo” gospodina Vojislava Stepanovića prenosimo u celosti:

„Apoteka „Valjevo“ se nalazi u vrlo složenoj i teškoj situaciji. Ta situacija je zadesila veliki broj javnih apoteka u Srbiji. Poseban problem je naravno sto naši problemi eskaliraju u ovo vreme složene zdravstvene situacije u celoj državi. Zbog problema sa dugovima prema dobavljačima apotekarska ustanova ne dobija ni približno potrebnih lekova i ostalih sredstava za lečenje, pa smo bili prinuđeni da zbog toga, kao i velikog odliva stručnog kadra zatvorimo 13 manjih organizacionih jedinica, među kojima su i  „Divčibare”, naravno uz odluku organa upravljanja i osnivača.

Osnivač grad Valjevo, intenzivno radi na iznalaženju modela Javno-privatnog parterstva koji bi rešio probleme ustanove, preostalih zaposlenih i naravno snabdevanja građana.

Mišljenja sam da je trenutno jedino rešenje za apoteku na Divčibarama da se prostor ambulante koji je do sada korišćen za apoteku ustupi nekom drugom privatnom partneru, koji bi u tom prostoru organizovao apoteku. To je samo moj predlog, iako nije moje da se mešam u organizaciju Doma zdravlja Valjevo, kome prostor ambulante u kome se nalazila apoteka i pripada.

Jednom rečju Apoteka „Valjevo“ nije više u situaciji ni kadrovski, ni organizaciono, ni robno da organizuje jedinicu na Divčibarama“.

direktor APOTEKE „VALJEVO“ Vojislav Stepanović

Visina snega 0cm
Ski staza Centar – žičara
Ski staza Centar – bebi lift
Ski staza Crni vrh
Crni vrh ski škola i renta
Kamera - Divčibare - SKI resort