DivčibareINFO logo

MINISTAR LJAJIĆ I DIREKTORKA TOS-a POSETILI DIVČIBARE

divcibare-hotel-crni-vrh-02

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović juče su posetili Divčibare u okviru kampanje TOS „Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju“.

Novinarima i gostima su predstavljene prirodne lepote Divčibara, kao moguće destinacije za odmor ovog leta. Ljajić je uputio poziv građanima da, pre nego što odluče da iskoriste godišnji odmor, dobro razmisle i odaberu neku od destinacija u našoj zemlji.

Prema njegovim rečima, Divčibare su možda i jedina destinacija, ne samo u Srbiji već i šire, koja u prva tri meseca beleži rast broja dolazaka turista za čak 50 odsto u odnosu na isti period prošle godine.
Naš cilj sa Divčibarama je da se zadrže u prvih top deset destinacija. Prošle godine je prvi put su došle na deveto mesto po broju ostvarenih noćenja i nema razloga da se to ne dogodi i u narednom periodu, rekao je Ljajić.

On je obišao hotel „Crni Vrh“ koji će kompletno, sa pratećim sadržajima, pre svega sportskim terenima, biti završen za mesec ili dva, ocenivši da će to biti idealno mesto za pripreme sportista.
Ministar je najavio da bi u junu trebalo da počne izgradnja etno tržnice na Divčibarama. Na toj tržnici će, kaže, ljudi koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom, svoje proizvode moći da prodaju turistima.

„Očekujemo da će turisti, i domaći i strani, u sve većem broju posećivati ovu planinu i etno tržnica će biti prilika da i naša mala poljoprivredna gazdinstva zarade prodajući svoje proizvode turistima“, rekao je Ljajić.

Između ostalog, naveo je da je u nacionalnom investicionom planu planirano dodatnih milion evra za izgradnju sportsko-rekreativnih sadržaja na Divčibarama.

Visina snega 0cm
Ski staza Centar – žičara
Ski staza Centar – bebi lift
Ski staza Crni vrh
Crni vrh ski škola i renta
Kamera - Divčibare - SKI resort