DivčibareINFO logo

Manifestacije na Divčibarama u 2015.

divcibare

Manifestacije na Divčibarama u 2015. godini

Udruženje građana „Divčibare“ je u 2015. godini pokrenulo realizaciju nekoliko sopstvenih projekata ili projekata u saradnji sa drugim udruženjima. Planirano je održavanje nekoliko manifestacija i događaja koji bi trebalo da upotpune turističku ponudu Divčibara.

Jun –  Manifestacija  Lekovitim stazama valjevskih planina
Subota 6. jun na Divčibarama. Manifestacija „Lekovitim stazama valjevskih planina“ se organizuje u saradnji sa Udruženjem domaćina „Valjevo“. Planirano je više predavanja na temu lekovitog bilja, pravila branja i pripreme čajeva. Obilazak divčibarskih polja i pašnjaka sa stručnim vodičima i branje lekovitog bilja. Pravljenje divčibarskog narodnog čaja.
Nedelja 7 jun, domaćinstvo Mila Obradovića, Podbukovi, Divčibare. Kulturno-umetnički program, predavanja, branje lekovitog bilja.

Avgust – Manifestacija Volonterski kamp – Divčibare objektivom stranca”.
Volonterski kamp je zakazan za period od 8-20. avgusta. Foto-volonteri iz Evrope i sveta dolaze na Divčibare i fotografišu predele, ljude, događaje… Izložba fotografija i izrada kratke fotomonografije Divčibara.

Oktobar – Manifestacija Šareni oktobar-Divčibarska oktobarska manifestacija”.
Manifestacija „Dani gljiva“ se ponovo vraća na Divčibare u organizaciji Gljivarskog društva iz Valjeva i Udruženja građana „Divčibare“ i zakazana je za prvi vikend oktobra. Planirana je i organizacija manifestacije „Foto safari“, kao i trke preživljavanja u saradnji sa organizacijom „Wild Serbia“.

Visina snega 0cm
Ski staza Centar – žičara
Ski staza Centar – bebi lift
Ski staza Crni vrh
Crni vrh ski škola i renta
Kamera - Divčibare - SKI resort