DivčibareINFO logo

IMENOVANJE ULICA NA DIVČIBARAMA

2018-07-04-divcibare-info

U okviru aktivnosti na promociji i razvoju Divčibara, ali i u cilju lakšeg kretanja, orijentisanja i snalaženja, prošlog meseca je Skupština grada Valjeva donela Odluku o određivanju naziva najvažnijih ulica u ovom turističkom centru.
Pored glavne saobraćajnice koja prolazi kroz centar Divčibara, a koja je jedina imala ime i zove se „Valjevska ulica“, Skupština grada Valjeva je dodelila nazive za još 10 ulica na Divčibarama.

Nazivi ulica su dodeljeni po ljudima, mestima ili biljkama koji su povezani sa planinskim centrom Divčibare.
Ulica od Valjevske ulice ka Odmaralištu „Stevan Filipović“ će se zvati Gođevačka.

Ulica od glavne saobraćajnice ka staroj deponiji nosiće ime Vladike Melentija Vujića, koji je bio jedan od pionira turizma na Divčibarama.

Ulica koja se odvaja od Valjevske ulice preko puta pošte ka većoj grupi kuća nosiće ime dr Dimitrija Pitovića, ratnog lekara Valjevskog partizanskog odreda.

Ulica koja od centra Divčibara ide pored crkve, hotela „Maljen“, bivšeg Krušikovog odmarališta ka Golubcu nosiće ime kneza Miloša Obrenovića.

Ulica koja ide od Valjevske ulice do pijace i pekare zvaće se po Boki (Bogoljubu) Lomi iz Valjeva.
Ulica od Valjevske ulice koja prolazi pored hotela „Pepa“ ka Seizmološkoj stanici zvaće se po Ljubinki Olujić iz Valjeva.

Ulica koja od Valjevske vodi pored Pančevačkog odmarališta, objekta kazneno-popravnog doma i apartmana „Markovi konaci“ zvaće se Pančevačka.

Kosjerićka ulica vodi od Seizmološke stanice do puta Divčibare – Tometino Polje i dalje ka Kosjeriću.
Ulica koja vodi do odmarališta PTT –a zvaće se ulica Jeremička, po cvetu Jeremičak.

Obilaznica oko Divčibara od puta za Kaonu do bivše deponije na Golupcu zvaće se po belom narcisu, vrlo rasprostranjenoj ukrasnoj biljci koja ima najlepši cvet na Divčibarama. 

Visina snega 0cm
Ski staza Centar – žičara
Ski staza Centar – bebi lift
Ski staza Crni vrh
Crni vrh ski škola i renta
Kamera - Divčibare - SKI resort