Aktuelnosti

Ima zainteresovanih za zakup skijališta na Divčibarama

Jedino rešenje za skijalište „Crni vrh“ na Divčibarama je veštačko osnežavanje staze, jer dosadašnje iskustvo pokazuje da zbog malog broja snežnih dana, od otvaranja ovo skijalište samo pravi gubitke. Pošto u gradskoj kasi nema para za taj posao, koji košta oko 300.000 evra, pred članovima Gradskog veća će se do kraja godine naći predlog „Valisa“ da se skijalište na Divčibarama izda nekome ko je spreman da investira u taj projekat.

Aleksandar Mijailović, direktor „Valisa“, ustanove koja gazduje skijalištem na Divčibarama, za „Patak“ kaže da je takav predlog čelnicima Valjeva dostavio pre više od mesec dana, a o tome bi narednih dana i formalno trebalo da se izjasne članovi Gradskog veća. Mijailović je rekao da ima više osoba koje su spremne da ulože u veštačko osnežavanje skijališta na Divčibarama. „Moguće je da će do toga doći već ove sezone, jer postoje mobilni topovi za veštačko osnežavanje, za čije postavljenje je potrebno dva dana, a onda bi zakupac naredne sezone nabavio topove i ostalu opremu za osnežavanje staze“, rekao je Mijailović.

Bez veštačkog osnežavanja nema ni skijaške sezone, a „Valis“ pravi samo gubitke. Tako je prošle sezone snega bilo samo dva dana u decembru i dva dana u januaru. Mijailović kaže da samo priprema skijališta košta dva miliona dinara, tako da je računica prosta i ukazuje na to da bez veštačkog osnežavanja staze nema ni profita.

Izvor www.patak.co.rs

Prikaži još

Povezani sadržaji

Jedan komentar

  1. Поштовани оци Града Ваљева,
    Не желим да држим придику, али ….. Уколико желите да Дивчибаре имају барем какав-такав третман ски центра, сматрам да морате урадити пар ствари:
    – ослободите се “Валиса” и дајте жичару, тј. стазу на управљање неком заинтересованом правном или физичком лицу, које ће оснежавати стазу. Има на Дивчибарама колико хладних дана, па се оснежавање и улагање то може оправдати
    – допустите (урбанистичким планом или на други начин) изградњу садржаја за младе (више кафића, нека дискотека и томе сл.), јер само долазак млађих људи обезбеђује афирмацију и покретање “живота” у скијашкој сезони на Дивчибарама

Close