DivčibareINFO logo

Dva nova parkinga, biciklističke staze i sportsko-rekreativne zone na Divčibarama

staza-divcibare-crni-vrh

Zbog saobraćajne gužve i velikog broja gostiju, plan je da na Divčibarama budu izgrađena dva nova parkinga. Prvi parking bi bio na oko 500 metara pre ulaza u centar Divčibara gde se nalazi Pošta. Taj parking predviđen je za 122 automobila, 16 autobusa i pet mesta za lica sa posebnim potrebama, a vrednost projekta je 30 miliona dinara. U narednih deset dana biće pribavljena i građevinska dozvola i to je ujedno jedan od najbržih projekata koji može da se realizuje u naredna četiri meseca. Za sredstva za ovaj parking grad Valjevo odnosno Turistička organizacija Valjevo, će konkurisati kod Ministarstva turizma, koje se pozitivno izjasnilo prema ovom projektu.

Drugi parking prostor se planira kod policijske stanice i nove pijace na Divčibarama. Vrednost ovog drugog projekta, čije vreme realizacije je sedam meseci, iznosi 15 miliona dinara, ali je i parking manji, sa planiranih 45 mesta za automobile.

Kod Ministarstva turizma se konkuriše i sa projektom “bajk parka”, odnosno biciklističkog parka koji podrazumeva staze za bicikle, prostor za parkiranje bicikli, njihov servis i pranje. Predviđeno je da “bajk park“ bude u delu staze na Crnom vrhu, a vrednost tog projekta je 11 miliona dinara.

U planu je i projekat sportsko rekreativne zone (trim staza, sprave za fitnes, osvetljenje, kružna pešačka staza dužine 2,5km) koja bi trebala da bude locirana u blizini divčibarske crkve. Vrednost tog projekta je 17 miliona dinara. Međutim, osnovni uslov za ovaj projekat je izmena plana generalne regulacije Divčibara.

Ministarstvo turizma je iskazalo interesovanje za sve planirane projekte na Divčibarama.

Visina snega 0cm
Ski staza Centar – žičara
Ski staza Centar – bebi lift
Ski staza Crni vrh
Crni vrh ski škola i renta
Kamera - Divčibare - SKI resort