DivčibareINFO logo

Divčibare unapređuju sistem upravljanja otpadom: Stiže 12 podzemnih kontejnera i autofekalna cisterna

fotografija sa sajta hellodivcibare.com

U cilju unapređenja sistema upravljanja otpadom i zaštite životne sredine, Divčibare će uskoro dobiti 12 modernih podzemnih kontejnera, najavio je direktor JKP „Vidrak Valjevo“, Dragutin Kuzmanović. Ova investicija vredna 10 miliona dinara predstavlja korak ka efikasnijem upravljanju otpadom na ovom planinskom području.

Podzemni kontejneri pružaju četiri puta veći kapacitet za skladištenje u poređenju sa konvencionalnim kontejnerima, zauzimajući istovremeno manje površine na zemlji. Ovaj napredni sistem obećava čistu i uređenu urbanu sredinu na Divčibarama.

Pored toga, REC „Eko Tamnava“ planira izgradnju transfer stanice na području Divčibara, rešavajući tako problem odlaganja kabastog otpada. Grad Valjevo već je izdvojio parcelu za ovu namenu.

U nastojanju da se reši problem otpadnih voda i kanalizacije na Divčibarama, planirano je obezbeđivanje autofekalne cisterne ove godine. Ova cisterna će olakšati održavanje septičkih jama dok se istovremeno radi na obezbeđivanju sredstava za rešavanje šireg problema. Divčibare aktivno radi na unapređenju infrastrukture i očuvanju životne sredine za bolji kvalitet života svih posetilaca.

Izvor: hellodivcibare.com

Visina snega 0cm
Ski staza Centar – žičara
Ski staza Centar – bebi lift
Ski staza Crni vrh
Crni vrh ski škola i renta
Kamera - Divčibare - SKI resort